Ja, ik wil!

Bruidsfotografie

Ja, ik wil!

Bruiloften zijn niks voor mij

“Bruiloften zijn niks voor mij. Echt niet. Ze zijn zo oud als de weg naar Rome: een gespannen stel komt bij elkaar, er is een saaie ceremonie, meestal wordt er ‘ja!’ gezegd, vaak valt er dan nog iets te eten en dat is ’t wel zo’n beetje. En dat al eeuwen lang! Verschrikkelijk, dacht ik. Veel te stijf, veel te netjes, veel te voorspelbaar en misschien zelfs een tikkeltje te burgerlijk voor mij. Ik beloofde mezelf plechtig dat ik nooit, maar dan ook nooit een bruiloft zou gaan fotograferen. Een paar maanden later sta ik toch een smoorverliefd bruidspaar te fotograferen. Hoe ik daar belandde? Geen idee. Maar het ergste van alles: ik merk tot mijn schrik dat ik er plezier in heb. Ongelooflijk veel plezier zelfs. En daar stopt het niet. Want als ik vervolgens mijn foto’s bekijk realiseer ik me ineens dat ik het al die tijd bij het verkeerde eind had. Een bruiloft is alles behalve saai! Integendeel. Er wordt gedroomd en gestresst, gelachen en gehuild, gekust en gefeest. En ik? Ik kan al die oprechte momenten dankbaar vastleggen zonder dat ik daarbij in de weg loop. Ik kan creatief zijn op geheel eigen wijze. Zo kan ik ervoor zorgen dat jouw onvergetelijke dag, ook echt onvergetelijk blijft. Daarom heb ik mijzelf beloofd -en dit keer echt-, dat ik jouw trouwdag gewoon ga fotograferen. Ja, ik wil. Als je niet van saai houdt tenminste. En dit beloof ik je ook: mijn foto’s zijn nét even anders. Ik ben de vlieg op de muur. De gluurbuur, zo je wilt. En ik zie meer dan je denkt. Van jou, maar ook van alles om je heen. Ik ga op zoek naar echte emoties. Maar boven alles: ik heb oog voor jouw onvergetelijke momenten. Zowel groot, als klein. Registreren in plaats van regisseren; dat is mijn werkwijze. En dat blijft zo. Tot de dood ons scheidt.” 

Steven van Olphen

 
 
 • Rens & Sabine
  Rens & Sabine
  "Steven, je bent een topfotograaf die de sfeer van de dag perfect weet vast te leggen. Voor ons hadden de foto’s niet mooier gekund. In één woord: fantastisch!"
 • Jules & Richél
  Jules & Richél
  "We zijn echt blij met de mooie, heldere en originele foto's die je maakte! Het enthousiasme voor je vak was aanstekelijk en je zorgde daarmee voor creatieve foto's die vooral niet té zoet zijn. Steven, buiten het feit dat je een vakman bent, was het ook gewoon leuk om je erbij te hebben. Je hebt absoluut bijgedragen aan de relaxte sfeer van de dag! Dankjewel!"
 • Anne & Heleen
  Anne & Heleen
  "Steven, op onze bruiloft was je creatief en maakte je geen standaard foto’s. Je luisterde naar onze wensen en legde echte momentplaatjes vast die we zullen blijven koesteren! Zonder jezelf op te dringen was je aanwezig en zag je meer dan welke gast dan ook."
/!\ error getUserIDFromUserName. /!\ error empty username or access token.